Klassiskt aprilväder

Idag skiftade vädret rejält och snabbt och hela tiden. Från hagelskurar på markduken…

…Till svettigt grävarbete. Och då menar jag grävarbete som i att gräva med spade i jorden. Fredrik stack med rot- och skräphögen till tippen på förmiddagen och jag spred ut den finare jorden på ytan som snart ska sås för att bli fin gräsmatta förhoppningsvis. Fick så ont i ryggen så jag gick in och åt en tidig lunch med barnen och tog sen en promenad med Olle i vagnen som somnade efter tvåhundra meter.

Fredrik kom tillbaka och fick då fyllnadsjord från våra snälla grannar som han backade in med släp på tomten. Alltså bara att ta i och ösa ut det också. En rejäl hög fullt med småstenar men nu skyfflade jag åt andra hållet för att fördela smärtan jämnt över ryggen, förhoppningsvis.

Vilma kom tillbaka efter en extrainsatt tvåtimmarsträning på fotbollsplanen och var nöjd med träningen, förutom att en klasskompis stämplat henne på foten. Hon hade fortfarande ont ikväll.

Tuva som hängde med en innebandykompis idag knäckte/sträckte ryggen på studsmattan och är övertygad om att hon inte kan gå till skolan imorgon. Jag masserade henne lite innan hon somnade och hoppas hon mår bättre imorrn. Hon har inte lust att börja skolan igen efter en veckas lov.

Jag slutförde stenmuren och började täcka med jord och Fredrik lade en av täckdukarna på plats och sen gav vi upp för dagen. Vi behöver lite mer fyllningsjord skulle jag tro, för att slippa alltför mycket matjord som kostar mycket. Jag har stegat området och höftar att det är 38 kvm så vi ska beställa jord snart för att kunna så till helgen förhoppningsvis. Bra om vi kan så innan maj i alla fall. Då kommer nog gräset växa sig starkt på några veckor. Det är så roligt med såna här projekt som skapar förväntan och tillfredställer behovet av att skapa något av egen kraft. Hoppas det blir så bra som vi vill nu bara.

Olle var underbar vid middagen ikväll. Jag lagade köttfärssås på älgfärs och råkade krydda lite väl mycket med cayennepeppar. Alla klagade utom Olle som åt fyra portioner. Sen såg han trött ut av all mat. Jag ställde mig i köket med disken och när jag vände mig om hade han hoppat upp på en köksstol och stod och åt köttfärssåsen med stekspaden direkt ur pannan (som jag inte hade dukat bort än). Haha, galning! Efter ett antal tuggor märkte han nog att det var lite starkt, först då ändå, och ville ha vatten innan han var nöjd.

Har suttit ensam och tittat på min favoritserie på tv med tända ljus och egna tankar. Skön avslutning på långhelgen. Blir skön start att jobba kväll imorgon, slippa morgonstressen. Olle får nog vara hemma imorgon också, suck. Känns som att han blir hemma till sommaren så svårt det är att få honom symptomfri. Hostar knappt nu men när han gör det är det löst slem i kroppen för han hostar en stund när det väl kommer. Lite snor men inte alls som senaste veckan. Hoppas få lämna honom på förskolan snart, han behöver det. Få chansen att utvecklas med sina kompisar. I två dagar har vi hört honom räkna till tio på engelska så jag tror verkligen han blir påverkad av allt engelskt tjafs han tittar på och jag tror han kan bli hämmad till sin språkutveckling av det. Bland annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s