Uppgrävt för häck

Idag har vi varit utomhus men innan vi gick ut imorse ställde jag in en hel fläskkarré-stek i ugnen för att stå i fem timmar och sen bli vår goda middag med pulled pork-burgare. Och köttet blev så bra! Det var första gången jag gjorde egen på det sättet och det var inte den sista.

Utomhus har vi fortsatt gräva fram stenarna i gräsmattan och fått lite djup på gropen till höger om stenen där jag tänkt plantera rabarber. Dessutom har grannen grävt 33 meter ränna mellan oss och vår närmsta granne så att vi kan plantera en häck, förhoppningsvis nu i maj om det inte är för sent. Han grävde fram några fyndigheter, som en gammal wi-fi-kabel, troligen en elkabel inte längre nyttjad, en stor stubbe från en tall och tre stora stenpartier som vi får låta vara och hoppas vi kan plantera runt på nåt sätt.

Nu har vi alltså 33 meter med så mycket jord och stenar att ta hand om, rensa ut och slänga ner jorden i rännan igen och beställa ny jord och gödsel innan vi kan sätta häcken. Ja vi får väl se hur det projektet går helt enkelt.

Imorse kunde Olle göra vad han ville utan syrrorna hemma och han pinnade ner till Tuvas säng på morgonen för att mysa med en padda med roliga klipp. Han gillar att ligga här, särskilt att mysa med syrran under täcket men det var ju väldigt mysigt att vara själv här ett tag också. Men efter en stund hörde vi hans trippande fötter i trappen igen och så var det dags att kliva upp.

Tuva och Alexandra bakade chokladrutor idag som blev toppengoda. Igår bakade Vilma och Isabelle väldigt goda kladdkakemuffins också så i helgen har vi njutit av många godsaker. Tjejerna verkar hålla i sitt godisstopp bra, även om jag tvivlar på Tuva att hon klarar att hålla sig från att köpa när hon är ensam ute på äventyr med sina vänner. Några av dem har i och för sig godisstopp också och det hjälper förhoppningsvis lite.

Imorgon jobbar jag kväll och ska ta det lugnt på förmiddagen för att sen starta aktivitetsdagen med ett besök hos bettfysiologen för ytterligare en skena att ha på dagtid. Förhoppningsvis kommer jag få mindre ömma käkar framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s