Grävjobb på riktigt

Nu har vi kommit en bra bit med att få till em häck mellan oss och grannarna. Grabbarna inspekterar och har lekt i diket hela dagen.

Längst upp är jorden röd och kladdigare och inte alls lika rolig att borsta bort från små barnkläder. Men kul är det ju att få klättra och kasta stenar och jord, Olle gillar särskilt att göra det på sin mamma. Ja all skit han gör känns det som jag får ta. Ikväll när han skulle somna låg han i en timme och sparkades, nyptes och klöste på mig tills jag höll på att tappa det helt. Blir galen på honom när han gör så. Och att han aldrig ger sig.

Nu har vi i alla fall grävt upp jorden, separerat den från stenar och rötter för att sen skyffla ner det mesta igen. Har sparat tjugo centimeter för ny planteringsjord som vi kan blanda med den befintliga när vi ska gräva hålen för växterna. Och det känns i kroppen att vi har gjort det här. Känner oss inte helt återställda än heller så det är extra jobbigt på kvällarna. Jag måste försöka börja träna ryggen igen nu så jag slipper värken.

Förutom en massa slut har vi också njutit av en lite kyligare men vacker helg där vi ändå kunnat vara utomhus men med en extra tröja. Nu hoppas vi på lite mer värme till veckan som kommer.

Vilma spelade två fotbollsmatcher igår och gjorde ett jättebra jobb. Sen tog vi emot kära vänner som vi inte träffat på väldigt länge. Barnen var ute och studsade eller lekte kurragömma och vi grillade hamburgare och käkade marängtårta med glass och grädde till efterrätt! En fin helg på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s