Sol, skumpa och uggleholk

En härlig syn imorse när vi hann med nio-färjan och möttes av de bästa på vägen. Vi hade köpt med oss färska frallor och yoghurt och alla utom Olle hade klarat av att vänta på oss innan frukosten serverades.

Det var längesen vi satt ute och åt frukost under en molnfri himmel och ändå var det inte det. Känns som att vintern passerade alldeles för snabbt utan att lämna direkta minnesvärda ögonblick i snön och nu sitter vi här igen, en dag som kändes som en rejäl försmak av sommaren.

Jag tog med plankorna som jag och Vilma skulle använda till vårt lilla projekt för jag kom på imorse att det är ju bästa stället att bygga på eftersom det är på ön i solen som den här holken ska få hänga sen.

Och vilken holk det blev! En stor bjässe som vi hoppas att den kattuggla vi hör varje år ska hitta till, att det är en hon och att hon vill lägga sina ägg i vårt sågspån. Jag grundmålade den innan hemfärd och Lotta har lovat att måla den grön och fin så den passar in bland träden och sätta takpapp så den håller sig fin ett tag. Ska bli spännande att följa den här öppningen och se om någon sticker ut ett huvud och säger hej.

Vilma ville hjälpa till att måla utemöbler, en stund i alla fall innan orken började tryta. Olle som älskar ön går runt och fixar med sitt, leker med djuren eller kör med bilarna och traktorn. Tuva bakade god chokladkakor under dagen och tjejerna åkte iväg på cykelturer fram och tillbaka till färjeläget.

Vi åt årets första jordgubbstallrik med mjölk eller grädde och drack gott också. När vi kom hem vid åttatiden ikväll var alla möra men så nöjda med dagen. När jag stod i duschen insåg jag att solen tagit rätt bra efter en heldag, lite för bra på sina ställen.

Imorgon kommer jorden till diket och det kan äntligen få börja se ut som att det ska bli en häck där så småningom. Jag hoppas killarna som kommer är lika schyssta som senast och pytsar ut jorden i hela diket så det inte blir alltför tufft att platta till och ordna innan det är dags för plantering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s