Utvecklingssamtal

Imorse tog hela familjen cyklarna till skolan, till Olles lycka! När vi kom fram till hans förskola sprang han in i famnen på Amina och vi kunde gå in till hans tre pedagoger för att prata om hur han har det på dagarna.

Sakerna på bilden är sånt han gillar att göra där, ja inte att dricka citronvatten då, det var till oss, men tåget älskar han, och att fiska upp fiskar. Han gillar när de räknar in barnen med hjälp av den stora träleksaken och han älskar Mamma Mu tydligen. Särskilt när de sjunger och dansar till den sången. Det var nåt nytt som vi får börja med här hemma också.

Han behöver någon som går bredvid honom på dagarna för att han ska hålla sig i skinnet och inte putta, slänga sand eller slå någon av kompisarna. Det är ju inte kul att höra men är ju också ett resultat av att han är minst, inte pratar lika bra som de flesta andra och säkert känner en frustration över det. Dessutom är han ju som ett ensambarn som aldrig behöver dela något med någon annan. Och vi hjälper honom alltid med saker som vi förstår att han vill ha utan att han behöver säga det. Så vi behöver också bli bättre på att tvinga fram talet så gott det går.

De visste inte att han kan räkna i alla fall, han brukar aldrig göra det när de testar. Men hemma är han väldigt bra på det nu så de skulle testa oftare. Men han sa flygplan till Najat för nån dag sen och det har jag aldrig hört. Han har också börjat sitta med på samlingarna längre än tidigare och kan vänta till sin tur, även om han var sist att få välja i matematiken igår så väntade han tålmodigt. Min lilla älskling, så kärleksfull och också så jäklig på samma gång.

Jobbade kväll idag och hann veckohandla innan jag åkte in till jobbet till att börja med för att sen avsluta kvällen hemma i soffan. Fredrik jobbade också kväll och först tänkte vi att det skulle funka att tjejerna var med Olle de timmarna vi var borta. Men det var ju mycket roligare när svärmorsorna kom och plockade med dem till Blidö över natten. Tuva blev lite besviken för hon hade gärna tagit på sig ansvaret att sköta om lillebror men hon hämtade honom åtminstone på föris och gick hem med honom, bytte om och packade det sista innan de blev upphämtade. Vi åker dit tidigt imorgon bitti för att njuta av det vackra vädret utomhus hela dagen. Sen åker vi hem igen så Fredrik kan jobba på fredag. Jag jobbar helg och är ledig torsdag och fredag och det var ju en himla tur att vädret ser ut att vara på vår sida just de här dagarna. Nu ska jag njuta av lugnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s