En vecka på hemmaplan

En jobbvecka har passerat och jag har suttit hemma hela veckan. Det har varit skönt att få tagga ner och sitta med planering, administrativa uppdrag och en hel del bildproduktion, och möten. Min första vårkonferens som jag hört mycket om, där kollegorna brukar åka iväg till något mysigt ställe, blev en halv dag framför datorn. Jag har betat av en hel del men har också väldigt mycket kvar att göra. Som att jag inte hunnit planera för en introduktion till sommarvikarierna som kommer på tisdag. Och på måndag blir det tajt också men ska såklart prioriteras.

Igår kom jag äntligen ut på årets första runda! Så härligt och det är alltid rätt att göra den i strålande väder så att man känner lust för hela säsongen efteråt. Resultatmässigt gick det ju sådär men ibland glimrade jag till, det finns hopp alltså. Hoppas på en hel del ronder i sommar nu när vi är hemma än mer än tidigare. Även om vi brukar vara hemma mycket när vi är lediga, jag gillar det. Nu har Tuva också tjatat om att få ta grönt kort. Och det måste vi såklart bejaka. Tänk så mysigt att kunna spela hela familjen i framtiden. Ska försöka åka fler gånger till den lilla niohålaren i närheten, där alla får spela när som.

Olle har målat tussilagos på föris, räknat matte och varit på utflykt. Idag var han väldigt tillfreds när han kom hem och tacka fasen för det. Först hämtade Fredrik honom med min cykel så han fick sitta i stolen på vägen hem. Hemma fick han bada och efter badet hade Fredrik hackat upp en skål med jordgubbar som han åt till Dinosaurietåget som är en favorit just nu.

Först ville han inte äta middag, han gick till frysen hela tiden och ville ha glass, kan inte ens skriva vad han säger till glass men i alla fall. När han väl satte sig så vräkte han i sig de gott grillade kycklingbitarna, tillsammans med sallad. Så mycket sallad så att vi förvånat tittade på varandra och undrade vad han höll på med. Åt till och med isbergssallad, som egentligen inte är bra för barn ju, men han vräkte i sig. Potatisen lämnade han dock ifred.

Efter middagen fick han sin efterlängtade glass och varje gång njuter han så av ögonblicket att vi blir fulla i fniss. Han äter den så fint, tuggar, njuter och är tyst.

Det är häftigt att se honom komma hem på dagarna. Han får beröm på föris för att han klär av sig och på sig så bra och nu visar han det än mer hemma när han först tar av sig ena skon genom att trycka med den andra på hälen. Sen sätter han sig och tar foten och trycker loss den andra. Enkelt! Sen springer han raka vägen till badkaret, haha.

När finalen i danstävlingen började fixade Fredrik två liter jordgubbar till oss i små skålar. Olle fick sin skål sist och höll på att bli tokig men väntade så fint och när pappan äntligen kom till bordet jublade han, åt sin skål på rekordtid och började sen titta i alla andras skålar. Jag var den enda som hade kvar, så snabbt som attan hoppade han upp i knäet och väntade tills jag gav honom en på skeden. Det var lite dumt att de var doppade i mjölk och hårdbröd men det fick gå, jag gjorde dem så rena som det gick. Han åt en liter på egen hand ikväll, galen i jordgubbar!

Efter någon timme nickade han på frågan om han var trött och somnade direkt i sängen, tillfreds.

Vilma har övernattningskompis och båda ska iväg på tidig match imorgon bitti. Tuva ville ha en kompis här som inte kunde så hon somnade tidigt i soffan. Skönt med lång vila.

Inga häckplantor i sikte så vi får chans att göra en massa annat på tomten imorgon. Som att kanske göra rent altanen och behandla den så vi får den vitgrå nyansen som vi vill ha. Det ska ju göras så lika bra att göra det imorrn, tänk vad härligt att gå där barfota sen, utan vintersmuts! Och jag kan börja inreda den med fler plantor snart. Så får det bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s