Att skörda det man sår

Försökte njuta så gott det gick av den väldigt varma dagen idag. En lunch med Fredrik nere vid vattnet var precis lagom härligt! Vi åkte också och hämtade en del till en loungesoffa på altanen som vi spontanköpte igår, haha. Älskar när vi gör det och det blir bra. Passade på att köpa en i vanliga fall dyr möbelgrupp för halva priset och då fanns ingen hel soffa på ett ställe. Så vi får åka runt till olika butiker och hämta en del där och en där. Men snart har vi hela soffan på plats.

Vi har nämligen flyttat på matbordet till platsen bredvid det nyanlagda gräset för nu vill vi plötsligt sitta på den sidan.

Känslan här har ju totalförändrats från att vara en rishög till en fin gräsplätt och jag har därför flyttat blommorna till trappkanten också.

Där matgruppen stod ska det alltså bli myshörna där vi kan slappa, läsa bok eller umgås med ett spel kanske.

Dessutom flyttade vi upp de gamla pallkragarna till altanen och har planterat jordgubbar. Blev också mycket bättre och nu är jag sugen på en till byggnad som vi kan sätta morötter och ärtor i. Men kruxet är att få plats med tomaterna som är mitt måste. Brukar ha fyra-fem plantor och det behövs. Det godaste är att bara ta en liten tomat och äta direkt som ett smultron. Smaskigt!

Har köpt två lavendlar också. Älskar doften och hoppas de överlever i det utsatta läget. Mycket som här hela dagen.

Idag fick Vilma veta att hon börjar 4B till hösten och hon blev väldigt nöjd med klassindelningen. Skönt. Tuvas fritids ringde också och berättade att nån förälder sett ett gäng tjejer vid badet i fredags, bete sig illa och kaxigt. Slängt glasflaskor utan att plocka upp efter sig. Enligt några deltagare skulle Tuva ha varit med. Som tur var var hon inte det, det visade sig att hon och en annan kompis varit på andra sidan sjön och badat. Det lär ju hända grejer framöver men idag slapp vi må dåligt för det här i alla fall.

Olle vill bara slåss och rivas och jag blir så ledsen att jag måste bli arg på honom så ofta. Han ska inte behöva somna så. Och även om det slutar med att han lägger sig och kramas innan han somnar är det inte kul att veta att vi bråkar länge för att hamna där. Varför kan han inte bara lägga sig och sova som han brukade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s