Första värmeböljan

Om minst fem dagar i sträck är över ett visst gradtal kallas det väl för värmebölja och det är precis vad som sköljer över oss nu. Härliga dagar fyllda av äventyr denna långhelg som jag är så glad att jag tog ledigt fredagen för.

I torsdags kväll landade vi på Kolmårdens vildmarkshotell och i våra juniorsviter hade vi den bästa upplevelsen och utsikten. Vi åt god mat och utnyttjade deras spa med ett litet äventyrsbad som uppskattades av alla.

Vi sov väldigt bra i sköna sängar och njöt av en god hotellfrukost innan vi klev in i parken för att njuta av dagen med djuren.

Olle stod så fint och köade och väntade på vår tur i linbanan.

Vi hade tur och såg en hel drös med fina djur på nära håll från luften. Björnen vandrade rakt under oss och lejonhannen reste på sig precis när vi passerade.

Det var mysigt att kika på alla djur som Olle bara har som leksaker eller ser på tv. Han sa inte så mycket som jag trodde men han log med hela ansiktet och verkade mysa även om han busade och sprang runt en del också om vi blev för sega på samma ställe.

Inga attraktioner förutom den värsta och linbanan var öppna. Inte heller stallen höll öppna och showerna var inställda. Det fanns personal som ändå kunde ge fakta om djuren men med många restauranger öppna och bamses värld i stort sett öde blev känslan klart annorlunda än en sommardag på stället i en annan tid. På gott och ont. Vi hade ju inga som helst problem att titta på det vi ville och att äta och fika när vi ville. Men vi tänkte också på parken och hur tufft de har det nu när inte fler får släppas in. Hoppas verkligen att de överlever för den är ju så fin på alla sätt, med härliga karuseller.

Nu har jag somnat varje kväll innan jag klarat att skriva klart inlägget, suck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s