Vår lilla hjälpreda

Vår fingerfärdiga minsting hjälper gärna till här hemma, med det mesta. Är det inte tvätt som ska in i tvättmaskinen så är det blommor som ska vattnas.

Och då vattnas det med precision och stor koncentration och han gör precis som Fredrik säger till honom att göra. Stoppar vattnandet och går vidare till nästa kruka för att fortsätta. Tittar på Fredrik så han ser när det är dags att sluta och så fortsätter det. Att sitta bredvid och bara titta på är underbart.

Det har blivit långa sessioner i badet även idag för Olle och mormor. Både Tuva och Vilma badade efter sina läger och idag firade Vilma att det var hennes sista dag på den stekheta plastmattan som har känts som en glödande kolbädd. Tuva har sista dagen imorgon och är nog nöjd efter det. Hon har fått nya tennisskor under veckan och inför lägret hittade hon en träningströja på rea som hon tränat med så mycket hon kunnat. Men skavsårsplåster och resorb beställdes till sista dagen. Har inte kunnat levererats dock, dåliga föräldrar som vi är. Men det går ju knappt att röra sig nu. Jag körde ändå ett litet träningsprogram på kvällen på en yogamatta tillsammans med Vilma. Det var mindre kul att köra rörelseövning för ryggen bredvid en gymnast som slänger benen upp till huvudet på en grisblink.

Vid halv elva låg vi ute i soffan på altanen och njöt av att kunna göra det utan att frysa. Tomaterna, ärterna, morötterna och jordgubbarna växer så det knakar och vi har till och med fått en grön paprika på en av de två trötta stänger jag sparat från förra året då Vilma kom hem med något suspekt i kruka från skolan. Har vattnat dem sparsamt under vintern och nu plötsligt lever de upp.

På förmiddagen åkte jag och Fredrik iväg för att testa oss och det var ett snabbtest så vi fick reda på att vi båda har antikroppar efter en halvtimme. Oj så skönt att veta att det vi haft också gav oss immunitet ett tag, förhoppningsvis, om det funkar som de tror. Ingen vet väl säkert men det känns ändå så tryggt att få beskedet. Nu kanske jag ska vara duktig och lämna blod till bättre behövande också.

Ikväll tappade Vilma sin sista tand, som legat och trängts bakom den nya som kommit fram. Hoppas det inte blir nåt problem och att hon slipper tandställning som kan skava och vara drygt. Det ser fint ut just nu i alla fall och den nya tanden är nog glad för lite mer space.

Imorgon är det fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s