Tuffa fajter i spel

Jag har hunnit med att ta hand om mig själv stundtals under dessa två vackra dagar men mest är det aktiviteter på gång för de tre busungarna, som är roliga att hänga med i eller bara ha koll på. Tjejerna är duktiga med Olle som får vara med, antingen cyklar de tillsammans med Olle i cykelvagn eller studsar på studsmattan. Idag var det också en hel del badlek.

Igår tog jag och svärisarna en promenad genom skogen till affären och hittade några fina kantareller på vägen till vår stora lycka. Det blev varsina goda toasts till förrätt igår kväll!

På eftermiddagen tog vi en cykeltur och färjorna över till fastlandet och köpte varsina glassar under tiden Ulla och Lotta körde in till stan.

Efterrätten plockade jag och tjejerna ihop på tomten och Vilma fick hjälp av farmor att grädda en väldigt god och knäckig paj som avnjöts efter laxsidan som legat på grillen. Tuva hackade till en mycket god potatissallad och oj vad roligt det är när alla bidrar till middagen.

Idag vågade tjejerna dyka från båten med våtdräkter för att skydda sig lite från det kalla vattnet. Ja enligt mig är det kallt i alla fall.

Fredrik tog en tur med dem på eftermiddagen och Olle hade tjatat om att få åka båt så han och jag gick också nedåt vattnet för att hänga med. Men strax innan bryggan i hamnen somnade han och vi fick vända. När han sen vaknade på tomten blev han så sur, han tänkte väl att han befann sig vid vattnet och det tog ett tag innan han tyckte det var okej att leka på gräsmattan.

När båtgänget var tillbaka tog jag mig ut på första joggingturen efter vårens knasiga tid. Det var skönt att komma ut men kändes också ovant att vara så himla seg efter två och en halv kilometer. Ska försöka på lördag igen, vilar imorgon så jag inte blir för ivrig.

Efter middagen delade vi tre lag med två i varje lag och körde en kubb- och krocketturnering. Det blev en del diskussioner kring reglerna men till slut hade vi spelat klart och Vilma och Lotta stod som segrare efter att ha varit överlägsna i krocket och sedan tagit en seger i kubben också.

Tusenbitars-pusslet vi tagit med är snart färdiglagt, inte så bra beräknat då det är tre dagar kvar på vistelsen här. Tre dagar, så härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s