En säl vid båten

Åh vi fick se en nyfiken säl sticka upp huvudet en bit från båten idag. Hen kikade på oss en bra stund innan den dök igen och det måste ha varit en vikare. Den av de tre sälarterna som lever i Östersjön som har så vit hals. De andra två är knubbsäl och gråsäl. Kul att Tuva kunde filma den en stund!

Vi tog en tur med båten på eftermiddagen och hamnade vid några fina platta klippor på Norröras norra udde. Olle som tjatat och tjatat om att få åka båt tyckte inte alls det var roligt när Fredrik gasade på och studsade över de vågor som kom. Dessutom stänkte det vatten på oss ibland och det var himla läskigt. Han var trött och somnade därför en stund på vägen ut och även tillbaka, han tyckte det var lika bäst antar jag.

Vackra slöjmoln.
Myskillen.
Kasta stenar i vattnet är det bästa.

Det blev souvlakispett på marinerade fläskfilé-bitar som gottat sig i kylen hela dagen, tsatsiki och en god greksallad till middag och vi kastades tillbaka till landet med de fantastiska salladerna med solmogna tomater och oliver to die for.

Avslutade sommarens första pussel ikväll, efter bara tre kvällar har vi knäckt det och frågan är nu hur många pussel vi kommer avverka i sommar.

Imorgon hade vi planer på att hyra kajaker och åka på utflykt till några fina öar men tjejerna var inte lika sugna och jag och Fredrik vill inte hyra en hel dag så vi får se om det går att deala till sig några timmar bara. Hade varit spännande att ta sig ut på vattnet på det sättet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s