Äntligen hemma

Efter sju månader och en evighet är vi äntligen hemma i Hälsingland igen! Så skönt att få andas annan luft och mysa med familjen häruppe.

Det blev en sväng förbi Gysinge på vägen upp för att kika på rejäl byggnadsvård. Jag drömmer ju om att en dag få ta hand om vårt hus som det är värt att bli omhändertaget och så drömmer jag om en gammal gård att få rusta på gammalt vis men med nya fräscha färger och tapeter. Den här platsen är perfekt för inspo och jag nu de verkligen föreställa mig 1700-talsklänningarna svassa runt framför den enorma herrgården på orten.

Jag var också så sugen på att köpa buffelmozarella på en gård inte långt från Gysinge men de öppnade butiken klockan fyra och vi passerade gården och ville inte vända tillbaka när vi var i rätt län. Vi fortsatte hemåt där mamma och Lasse väntade med en god pytt utomhus till middag.

Perfekt kvällsmat som intogs i trädgårdstrappan. Fredrik drog till Ljusdal, en timmes enkel väg, för att köpa en ny cykel som han får testa när vi är här.

Tjejerna ville sova hos morfar och Birgitta så vi skjutsade dem dit efter maten och när Fredrik var tillbaka. Imorgon får vi se vad vi hittar på när det ska regna här. En loppisrunda och någon butik kan det bli.

Innan vi lämnade därhemma hann våra polska vänner bygga klart skjulet bakom friggan på två och en halv dag. Noggranna var dem och det blev himla fint. Jag målade andra strykningen på plats samt listerna vid dörröppningen en gång så det ser okej ut när man öppnar dörren också. Det gick väldigt fort så nu får jag slänga på lite färg på fodren också så ser den tipp topp ut.

I tisdags firade vi åtta år som gifta och i måndags tretton år som förlovade. Det firade vi med att åka till stan och äta.

Det blev en väldigt vacker kväll vid vattnet med supergod mat och härligt glada och nöjda barn. Mysigt!

Vilma sade att hon aldrig ätit så gott.
Olle fick riktigt goda köttbullar på sin tallrik.
Efter middagen blev det besök på glassbar till barnens stora förtjusning. Olle njöööt!
Svärmor skickade hälsning från bröllopskvällen, ett fint minne när vi dansade vals till Metallicas Nothing else matters.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s