Det går undan

Det är ju så mycket på gång hela tiden att det blir svårt att orka blogga när det är dags att sova. Vi har det bra i hälsingeskogarna och har hunnit med en hel del med två nätter kvar.

Första dagens regnväder blev en långpromenad på sjuans spår i skogen med syster, hopp i regnpölar med Olle och lite shopping i grannstaden för Fredrik som behövde pedaler till nya cykeln som inhandlades kvällen vi kom hit.

I lördags startade jag och syster Sanna dagen med en timme styrketräning utomhus med en drös andra träningssugna. Jäklar vad jag orkade mer än vad jag trodde och så kul det var att välta traktordäck och slita med kettelbells. Men oj så sjukt ont i musklerna jag har, har fått inflammation nästan överallt, har ont i fingrarna till och med. Har försökt ta det lugnt sen dess men det är svårt, det cyklas, vandras eller leka på olika sätt häruppe. På kvällen gick syskonen, några vänner och Fredrik ut i grannstaden och åt fantastisk mat vid Ljusnans strand och avslutade på ölkafé. Jag tog en råbiff till förrätt som var gudomlig och en regnbågsforell till varmrätt som var väldigt fin. Blev sjukt mätt. Surt var det att Sarah glömde sin fina tröja på en stolsrygg och när vi kom tillbaka var den borta! På en restaurang kan man kanske tycka att nån kunde lämnat in den men icke, skitdåligt rent ut sagt.

Igår morse tog Sarah, Emma, Sanna, Vilma och jag en förmiddag på myrarna och hittade flera liter med hjortron. Oj så kul att få plocka mycket och kunna göra sylt hela hösten och kanske vintern eftersom det bara är jag som gillar det i vår familj. På eftermiddagen åkte jag och mormor med barnen till en skogssjö som tjejerna ville bada i men det var kallt i vattnet så det blev ett dopp och sen hem igen. Det har varit 22 grader här ändå och vackra moln på himlen så dagarna är varma och sköna. Men vattnet är inte jättevarmt, de badade i lördags kväll också när vi var på restaurang och då i den varmaste sjön häromkring som visade sjutton grader så det behövs lite extra värme för att det ska bli behagligt igen.

Igår kväll bjöd pappa och Birgitta in på grillkväll med kubbturnering och vi och syrrans familj tog en mysig cykeltur dit och hem igen i kvällssol utan dess like. När sommaren är som bäst.

Imorse väckte vi mamma med paket och sång på sin 66-årsdag. På förmiddagen åkte vi till Växbo för att äta glass, gå en prommis vid ån och dammen och kika på keramik och linprodukter. Det blev inget köp den här gången men en mysig utflykt som alltid ska in på schemat.

Efter lunchen tog jag och Sanna med barnen på cykeltur, två mil runt sjön och stopp på loppis och badplats för fika och efterlängtat bad. Badplatsen i byn har drabbats av bakterier och där vi stannade idag är samma å fast en bit längre ner så vi tror det ska gå bra. Vattnet har passerat en sjö och är hyfsat strömt där vi badade så det ska nog vara okej, märks imorrn om inte annat.

Efter cykelturen bjöds det på födelsedagsmiddag, Lasse brassade viltskador på älg i muurikkan som vi åt i tortillabröd, mums! Mormor och morfar fick ta sig ut och sitta utomhus på långt avstånd också, mysigt för dem att få lite annat folk omkring sig än sig själva.

Imorgon förmiddag är det ridning på schemat och jag ser framemot en stund på hästryggen. Ser dessutom ut som om det förväntade västkustregnet väntar till senare på dagen för att göra entré, vi hoppas på det. Har haft grym tur med vädret trots allt. Har en hel del önskemål kvar på listan med aktiviteter men hinner inte med allt den här gången. Får försöka ta en tidig hösthelg här också.

Bilder kommer i en kavalkad nedan, från början av trippen till dagens utflykt och middagsprepp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s