Vi lämnar de blå bergen

Vi rullar hemåt igen efter nästan en vecka i hälsinglandet. Nu är det dags att ta tag i en del projekt i huset i en vecka medan Tuva går på sitt innebandyläger hon sett framemot.

Igår fick vi återigen njuta av en tur på hästryggen i vackra Kammahav. Älskar det ortsnamnet och skulle önska det var mer än fem hus där så det lockade att bo där lite mer än idag.

Jag och Krille höll oss för det mesta längst bak i ledet och kom ikapp och förbi i några galopper. Tölten gick långsammare dock, jag fick inte igång honom riktigt där men en härlig tur, svettig och full med dryga flugor för Krille som har eksem och kliade sig hela tiden stackarn. När vi kom tillbaka till hagen föll ett lätt sommarregn så snacka om tajming.

Åkte runt och kikade på vackra hälsingegårdar på eftermiddagen och shoppade nya frukostskålar och var nära på en vaxduk till trädgårdsbordet därhemma. Får mäta först och be mamma köpa en när de kommer ner och hälsar på nästa gång. Kan var skönt att lägga nåt snyggt på bordet och slippa ha tallriksunderlägg varje gång.

Idag är det Olov-dagen och vi firar både Fredrik och Olle och är dessutom på väg till Blidö innan vi landar hemma, för att fira Fredriks syster på som födelsedag. Hoppas hon kommer gilla presenten. Annars tar jag den själv och köper nåt annat, vill gärna ha hemma. Men det är typiskt mig, köper alltid sånt jag själv vill ha och hoppas det glädjer andra.

Igår kväll hittade inte Tuva sitt nya stegarmband och var ledsen. Under tiden jag, Sanna, Emma och Birgitta var ute och red hade tjejerna, Olle och Fredrik varit på golfbanan i byn och slagit bollar på rangen. Vi åkte därför dit i regnet som dragit in över oss efter middagen, och ta mig sjutton låg inte armbandet i klubbhuset och väntade. Någon vänlig själ hade lämnat in det i upphittat-lådan. En glad Tuva är en roligare Tuva.

Olle gillade inte rangen lika mycket som Tuva och Vilma.
Världens bästa moster sjunger på väg hem från morfar och Birgitta i solnedgången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s