Vacker dag med abrupt slut

Idag slog det mig återigen hur skört allting är och hur snabbt en vacker, varm och solig dag med alla på gott humör plötsligt vänder till rädsla och tårar när en olycka sker på bara någon sekund och att vi inte har en jävla aning om när det kommer att hända. Mer om det längre ner.

Tredje dagen på hemmaplan och vi har hunnit med en hel del ändå. I torsdags var det väl lugnt med ett antal tvättar som snurrade hela dagen. Jag och Olle tog en promenad runt sjön nedanför oss där spåret runt är väldigt trollskogslikt med träskutseende på sina ställen, mysigt och spännande för en Olle.

Under sena eftermiddagen rullade ett rejält regnväder in och vi somnade med ett härligt smattrande på plåttaket.

Igår kväll kom fina vänner på middag och vi avslutade kvällen med en promenad och ett dopp i sjön, för de äldre barnen i alla fall. De små fick sitta i vagnarna och titta på och kika på alla karpar som dök upp vid ytan.

Idag har jag påbörjat arbetet med vår sovrumsdörr som aldrig sattes in efter renoveringen av huset innan vi flyttade in. Efter sju år kanske det är dags att göra något åt saken. Tanken då var att måla om dörren som inte längre passade in i detta fräscha. Men sedan dess har den legat utomhus och Fredrik tyckte vi skulle slänga den. Men jag har nu slipat bort det svarta som bildats på träet och det är verkligen en dörr av massivt trä därunder som ser fint ut tycker jag. Däremot har bitarna lossnat lite och bildat håligheter under åren som vi försökte fixa till. Har hamrat ihop dörren och hoppas den håller när målarfärgen kommer på.

Tjejerna badade med sina vänner under dagen och när de kommit hem vid halv tre sa vi att vi också tar en tur och doppar oss vid en annan strand. Så vi cyklade iväg och de badade med Olle vid första stoppet. Vi fick locka med att köpa glass för att Olle skulle kliva upp och fortsätta cykelturen.

Och vi fortsatte men inte en lång stund. Den här cykelvägen är väldigt vacker men visade sig vara livsfarlig också. Tuvas kompis mötte en kille på vägen, krokade i styret och fick sladd och därefter körde rakt ner i vattenbrynet precis där det skyddande staketet slutade men där det fortfarande var farligt brant med många stenar. En hemsk olycka som slutade på akuten för stackars A som fick ett djupt jack i pannan och ett i benet, skrapade armar och ben och slog munnen och näsan. Det kändes jobbigt att sitta med henne och vänta på sina föräldrar men hon var så duktig och jag vyssjade och torkade blod. Alla blev skärrade och vi cyklade hem, beställde mat för att vi inte orkade laga något själva och tog det lugnt resten av kvällen. Olyckan hade kunnat sluta hur som helst och den här gången gick det ändå rätt bra med tanke på fallet. Men Fredrik tog bilder på stället och jag måste skicka till kommunen och be dem sätta upp stängsel hela vägen, de där passagerna är ju riktigt läskiga utan, det blev vi väldigt medvetna om idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s