Söndagshäng och grovjobb

Dagen började i lugnt tempo med sen frukost på altanen och mys i loungesoffan. Fredrik kom på den briljanta idén att åka och köpa något gott till Tuvas kompis som kommit hem från sjukhuset med flera stygn i pannan och på benet och ett väldigt svullet öga och fläskläpp, bland annat. Så de drog iväg och köpte massa god glass och frukt som de lämnade till en glad tjejs föräldrar vid dörren. Jag tänker ofta på vad som hände och vad som kunde hänt och skrev precis till kommunen för att påpeka att det borde finnas staket längs med hela den sträckan vi cyklade på.

Jag testade att göra rent fasaden med mirakelsprayen alla snackar om och det gick hyfsat bra. Svår fasad med massa håligheter i stenen men renare än tidigare blev det i alla fall. Ett skyfall gjorde att en massa skit rann längs med fasaden för ett år sen ungefär och det har fått sitta kvar till nu. Men nu tror jag vi struntar i att göra mer åt det och hoppas på att kunna plocka bort de här pannorna och byta fasaden inom en snar framtid.

Har lyckats få en massa mindre grejer fixade under dagen och efter lunch tog Fredrik med sig tjejerna och Vilmas kompis ner till vår fina badstrand mot det bräckta vattnet och jag och Olle promenerade ner för att han skulle få sova en stund i vagnen. Det är väldigt skönt att göra dessa promenader varje dag med honom nu. Han får kika på djur och fordon och jag får en rask prommis, som också ger Olle en skön sovstund.

Just det, jag och Tuva tog en tur till färgaffären på förmiddagen så jag kunde sätta igång med det roliga jobbet ikväll. Tidigare idag slipade jag lite mer på vår sovrumsdörr, dammsög och torkade och sen sprejade jag med nyss inköpta kvistlacket och dessutom en sprej för rostskydd på gångjärnen och dörrhandtagets bricka. När det hade torkat och vi ätit den grillade laxen till middag tog Fredrik upp dörren till Olles rum där jag kan stå och måla under veckan utan alltför mycket störningsmoment. Så ikväll grundmålade jag ena sidan, imorgon bitti är planen att göra andra. Och sen blir det förhoppningsvis bara två strykningar med täckfärgen. Men det kommer ju ta tid eftersom dörren ska vändas och då måste ju ena sidan ha torkat för att kunna vändas på. Så jag siktar på att bli klar till helgen och så blir det bonus om det blir tidigare.

Planen är också att åka till den stora blå-gula butiken i veckan också för att köpa säng till Olle och skåp till den tänkta sittbänken med förvaring i hallen. Dessutom ska jag försöka få hit en mattläggare till toan uppe så snart som möjligt så jag kan fortsätta det projektet också. Pappa ville inte ta sig an att svetsa kanter och få mattan bra och jag tycker också det känns bäst att ta hit en som kan så grunden i rummet blir bra. Pappa hade tänkt komma ner och hjälpa till imorgon men de fick ändrade planer och drar till fjälls istället så då passar den här planen ännu bättre.

Många järn i elden alltså, kul när det händer grejer här hemma men känner nu att jag börjar må dåligt för att huset inte är städat på länge så det måste också klämmas in nånstans för att jag ska må som bäst.

Jag och Fredrik lyckas dessutom ta oss ut och springa med jämna mellanrum och det är skitjobbigt men känns så bra. Med tanke på vårens sjukdomar är de här korta sträckorna vi gör nu en seger i hjärnan, och jag hoppas få känna att jag orkar mer snart.

Imorgon börjar Tuvas läger, hoppas det kommer kännas bra för henne, hon har sett framemot det hela sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s