Stora killen i ny säng

Jo då, 07.40 vaknade Olle efter att ha sovit hela natten i sin säng. Då gick han först till trappan och var på väg ner när jag ropade honom till sängen och då vände han snabbt och kom springandes med ett jätteleende och slängde sig i vår säng. Där låg vi och myste och pratade om hur duktig han varit.

Ikväll ville han lägga sig i vår säng när jag gick in i hans rum men till slut kunde jag locka över honom och nu sover han gott igen. Vår lilla kille som just nu är i ett himla mysigt tillstånd med en massa kramar till höger och vänster och hej till främlingar och hejdå när någon eller något lämnar. Det pratas och det skrattas i mängder och trots att han från början är en glad kille är det extra allt just nu.

Ikväll när vi satt på den italienska supergoda kvarterskrogen hejade han flera gånger med servitrisen och dessutom med glimten i ögat och flera gånger varje gång hon dök upp. En riktig liten charmör.

Jag och Olle tog vår vanliga lunchpromenad så han gick sin vila mitt på dagen och idag var den extra spännande med asfaltsläggarna nedanför vår gata med minst fem olika maskiner och sen en tur ut på bryggan för att titta på fåglar innan han somnade på vägen runt sjön.

I förmiddags tog jag, Vilma och Olle en liten shoppingtur för att köpa färg till dörren som jag tänkte måla vidare på imorgon när det ska bli molnigt och så fick Vilma ett nytt mobilskal.

Annars en lugn och skön dag som avslutades med besök av två av mina fem syskon. Tuva kom hem från lägret med väldig träningsvärk redan då efter att ha kört ett tufft fyspass idag. Får se hur hon mår imorgon bitti och om vi måste smörja med liniment så hon kan träna vidare.

Kvällen startade med kubbspel innan Vilma stack till sin kompis för att sova över.
Vi andra åkte ner och åt en magisk middag med våra favoritsmaker.

Tuva och Olle delade på en pizza som stället är så bra på. Fredrik tog en caprese till förrätt och fortsatte med pizza och jag, Sarah och Emma tog varsina carpaccios på oxfilé innan pizzan slank ner. Mätta och jäkligt nöjda tog vi sen cyklarna och njöt av strandpromenaden i byn.

Tuva skulle prompt bada så det blev ett stopp vid trampolinen.

Det gäller att stärka upp med olika vinklar för att få bästa möjliga bild.

Härlig kväll mitt i veckan, mitt i semestern som vi kan leva länge på. Olle gäspade högljutt i cykelstolen på vägen hem men var vaken och glad hela vägen. Sarah och Emma cyklade hem till stan i solnedgången, kan tänka mig att det går en aningens lättare att cykla långt en sån här kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s