Svårt att sova

Så fort vi köpte ny säng, idag, ville Olle sova i den. Han verkade tycka det var spännande med allt uppackande och bäddning av den nya och tänkte säkert inte så mycket mer än en kul sak att hoppa på och vi lade oss i den tillsammans väldigt sent så han var supertrött men, han sover fortfarande och jag har lite svårt att sova. Hyfsad separationsångest efter att ha fått kramats nästan varje natt i snart tre år. Det skojas inte bort. Men kanske har den tryggheten fått honom att så självklart och utan ledsamheter lägga sig i sin säng nu. Får se om det är nyhetens behag och han sover där hela natten.

Vi åkte alltså och köpte säng idag men först efter att jag målat en sida på dörren under förmiddagen. Imorgon får det bli inköp av färgen som ska på för att jobbet ska kunna slutföras. Det är skavanker och brister lite överallt men jag kommer gilla den för att jag fått fixa iordning den helt enkelt. Ikväll har jag spacklat en del hål med träspackel och använt sandpappret för att försöka släta till några ojämnheter men det blir vad det blir nu.

Tuva tyckte det var okej på lägret, fyra tjejer på plats och 28 killar. Jag eldade upp mig under förmiddagen och tänkte att klubben borde informerat om läget och erbjuda plats i den äldre gruppen med en massa tjejer för jag fattade ju att det inte skulle vara många i deras. Men de säger att det känns okej ändå så det är huvudsaken och jag kommer inte klaga. Hoppas det fortsätter vara positivt.

Vilma har lekt med tre kompisar idag och klarade sig själv när vi åkte och shoppade. De lagade nudlar till lunch och gick iväg och badade en sväng på eftermiddagen. Det ska hela tiden sovas över hos varandra men jag kan tycka det räcker med heldagslekar för det mesta. Då får de bra sömn och kan leka nästa dag ändå. Men jag fattar ju myset med att få sova över också, tänker bara att det kanske inte blir lika mysigt om det sker för ofta och blir slentrian.

Har glömt skriva att Olle varit torr i blöjan på morgnarna i över en vecka nu. Men vill han kissa utan? Nej inte alls. Han vägrar testa och idag fick vi låna en potta av kusinen med ratt och tuta som en bil, får se om det hjälper. Vi har försökt demonstrera och låtit honom stå i duschen men han är bestämd. Inget händer utan blöja. Får väl se när den envisheten släpper.

Alltså hans miner när han först testar vattenslangen och sen blir modigare och modigare och till slut ger sig på Vilma ute på gräsmattan och sen kommer på att han kan få oss att flyga upp från stolarna genom att spruta rakt upp för att sedan se vattnet falla ner på oss. Bus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s