Snart en vecka kvar

Varför han lade sig så här är oklart men söt var han på trappsteget. Sen ville han ha hjälp att komma upp.

Så skönt att ha en vecka kvar i lunket, vi har liksom klarat oss fint så här långt, med att leva ihop mer än vanligt under våren och nu under semestern. Jag skulle säga att vi mår bra mycket bättre ihop nu än under jobbperioderna då det är en utmaning att få alla hämtningar och lämningar på morgnar, kvällar och helger att gå ihop. Det sliter mer än att vi sliter på varandra dygnet runt, och det är sköna insikter som kommer till mig under varje ledig period vi har tillsammans jag och Fredrik.

Idag var det varmt som tusan och min hjärna försökte nog bara överleva för jag fick svårt att sortera allt som behövde göras. Målade klart dörren i alla fall, klippte gräset och packade inför vår sista semestertripp som startar imorgon då vi far ut till svärisarna igen. Vi handlade all mat idag också, herregud det blev mycket mat. Och då har vi ändå inte köpt mjölk och yoghurt och sånt göttigt som måste inhandlas på plats.

Tanken var att åka och paddla kanot ikväll men det kändes lite väl varmt för det så det spar vi till en fin sensommarkväll istället. Efter middagen åkte jag och barnen och tog ett kvällsdopp och Olle simmade och simmade till hans var alldeles blå och vit om kroppen. Han tar sig framåt trots att han nästan står upp i vattnet genom att paddla frenetiskt med benen, precis som en hund. Han är superduktig i vattnet och jag börjar fundera på om ha ska få gå på simskola.

På eftermiddagen kom Jon förbi. Brorsan hade kört ner från Alfta för att hälsa på en kompis och tog med ett älghorn som min kära vän köpt till sin sons rum för riktig fjällkänsla och det tror jag det här kommer bidra med. Sen tog bror med sig en vaxduk jag ville köpa som mamma hjälpte mig med efter att vi kommit hem från Alfta och mätt vårt bord på altanen. Och så en fantastisk bok om Hälsinglands kulturarv som jag bara måste fota några sidor ur senare. Så kul att få läsa lite historia och lära mig mer om byggnaderna, linet och maten.

Tuvas läger är nu genomfört och vi är redo för att inte fundera så mycket mer än på här och nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s