Mamma på besök

Hjälp, ett monster!

Olle var så gullig imorse när han vaknade tjugo över åtta och kom in till mig och Vilma för att kramas. Vilma sov fortfarande och då böjde sig Olle fram och pussade på hennes kind ett par gånger för att hon skulle vakna. Varje gång Vilma har ont, och hon gör sig illa ofta, kommer Olle fram med sina hundögon och blir orolig, lyssnar på Vilma och springer sen och hämtar något han tror kan hjälpa. Idag sprang han in på toaletten som han säkert har sett att farmor och Lotta brukar göra, och kom ut med…avloppsrens. En god tanke dock.

Mamma och Lasse kom hit igår efter lunchen och vi tog en promenad längs vattnet och barnen fick ta ett eftermiddagsdopp. Vindarna kommer fortsatt från norr så när vi åkte ut på en kvällstur med båten efter middagen var det en hel del vågor och vind kvar över vattnet.

Fick några härliga bilder i kvällssolen ändå. Och det gick bra att åka på sniskan över vågorna ändå. Och det bästa av allt var att Olle nu verkar älska att fara över vattnet.

När vi satt och åt frukost på altanen imorse fick Vilma gömma pingisbollarna för Olle som bara ville göra jävelskap, som att kasta iväg alla bollar som låg i en plastburk. Vilma ställde burken på uteduschen och plötsligt fick vi se en finurlig kille vid duschen. Han plockade stenar från naturen och försökte kasta prick på burken för att få den att falla till marken. Ibland hörde vi ett ”oj” när han fick ett bra kast och stenen flög ut i skogen. Vi skrattade gott åt den påhittige lille gossen.

På eftermiddagen tog vi en cykeltur och två bilfärjor över till fastlandet och köpte glass och kikade på vackra hus. Köpte thaimat ikväll och njöt på altanen innan vi testade en ny båttur i solnedgången.

Ikväll åkte vi in i kanalen mellan öarna och där var det kav lugnt så vi körde ner till några klippor vi brukar åka till för att bada och fika.

Ännu en fantastisk kväll alltså och vi är glada att få visa mamma och Lasse det allra bästa av skärgården.

På vägen hem är jag säker på att en säl dök upp och ner på ytan en bit från oss. En stor svart klump helt enkelt. Två sälar i sikte under samma sommar.

Imorgon ska vinden ha vänt och vi hoppas på det så vi kan ta båten österut mot farbror Melkers gamla hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s