Simmar ifrån oss

Idag har vi mest myst på tomten men när Olle vilat färdigt följde vi med Fredrik och tjejerna, som nu är fyra, till bryggan för att kika när kompisarna och syskonen åkte gummiring efter båten. Olle skrek på sin pappa att komma till bryggan men förgäves. Så när han fick lägga sig i vattnet simmade han ut mot dem istället. Jag sa att han skulle vända tillbaka till mig men fick bara skratt tillbaka och ännu mer bensparkar utåt. Så det var bara att hoppa i och hämta in honom till slut. Men kul att slippa bada hela tiden med fisken som ligger i tills han är likblek och huttrar.

En kvällstur med båten har blivit en vana den här veckan och ikväll var det magiskt med spegelblankt vatten. Det ser jag inte ofta härute. Olle gillar att se sig själv i telefonen så selfies är han gladast på.

Framme i viken ville tjejerna, och Olle, bada men han fick stå över. Han ställde sig och pekade mot land där glassbilen kommit för en månad sen när vi var på samma ställe och ropade på den nu också. Minnet är det inget fel på.

Tjejerna har badat fyra, fem gånger idag och ikväll var de i igen. Den här gången för att mota bort alla myggor som tycks ha kläckts samtidigt på en dag. Herregud va me mygg och jag har inte upplevt det på det här sättet tidigare. Vi kunde inte stanna kvar på holmen länge tyvärr och alla blev väldigt bitna. Det är små nästan genomskinliga jäklar som ger fula bett.

När vi kom tillbaka fick jag spela kort med tjejerna innan Olle skulle läggas och vännerna gick ut till sin stuga för att leka och kika på film. Hoppas natten går bra för alla. Jag lär få svårt att somna när grannarna skrålar Båtlåten på repeat på sin troliga kräftskiva men tydliga fest i alla fall. Börjar bli hyfsat trött på den manliga och kvinnliga rösten som verkar ääälska att sjunga.

Uppdatering: musikaler verkar vara grejen, Pocahontas och Kristina från Duvemåla har sjungits med sådan kraft nu att de måste tro de är ensammast på jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s