Ännu en dag i paradiset

Tuva tar chansen att komma med i bild. Ännu en underbar dag går till historien och trots att vi var tvungna att städa och lämna ön lite tidigare för att fira en snart ettårig kusin fick vi chansen att njuta på bastubryggan en stund.

Olle badade lika länge som vanligt med farmor och Tuva och njöt och tyckte det var roligt med dagens något guppigare vatten då vinden bytte riktning.

En gofika på bryggan slår aldrig fel. Men nu är det slutfikat en lång tid framöver. Har blivit mycket av den varan nu och det är dags att äta normala måltider igen.

Vilken härlig vecka vi fick även det här året. Det slår sällan fel att vädret är på vår sida denna sista sommarlovsvecka. Och vi har hunnit med en hel del även om vi har lagt oss senare än vanligt och fått sovmorgon varje dag. Vi har njutit av dagens godaste mål, frukosten, långt in på förmiddagarna. Jag har ätit hjortronsylt i yoghurten och kokat ett ägg varje dag. Vi har plockat hallon och blåbär och lagt på våfflor med grädde och glass. Vi har druckit många goda drinkar och några glas vin har slunkit ner under kvällarnas gång. Vi har promenerat, sprungit och cyklat längs grusvägarna och tagit bilfärjan över till fastlandet för att köpa glass. Vi har cyklat till affären och lastat cykelvagnarna fulla med godsaker. Vi har ätit på restaurang och lagat god mat hemma. Vi har badat i massor och slagits med onda små genomskinliga myggor. Vi har åkt mycket båt och sett andra öar, vikar och klipphällar. Vi har suttit på en solvarm klipphäll och tittat på solnedgången och vi har sett säl, fåglar och fiskar. Vi har studerat fjärilar och en och annan groda och vi har upplevt tystnaden om natten men också en och annan skrålande fest hos grannarna. Vi har sett alla universums stjärnor på himlen. Vi har njutit av stillheten och varandra och nu är det åter dags för en ny säsong med väckarklocka och tider att passa. Tack för de här fem veckorna av ro och stilla lugn.

Svärmor fotade den här vackra bilden på stugan och stjärnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s