God mat hela helgen

I fredags utnyttjade jag äntligen presentkortet jag fick när jag slutade på förra jobbet. Och det blev en hel del chark som kommer räcka ytterligare några dagar känns det som. Det är verkligen skillnad på skinka och skinka eller ost och ost. Det märks när man handlar över disk på ett ställe som specialiserar sig på just den här maten.

Vi köpte olja och pizzabottnar också, och pajer till lördagens kräftkalas. När vi åt med barnen i fredags blev vi dock rejält mätta rätt snabbt. Mer fett i bitarna och gräddigare ostar gjorde sitt. Vi har därför fått äta chark hela helgen.

Igår skulle jag ha bjudit ett par vänner på kräftor men sjukdom satte stopp och då fick vi mysa med barnens kusiner istället. Chark till förrätt.

Och goda kräftor och pajer, ostar och kex senare på kvällen. Smaskens men otroligt mättande. Jag hade planerat för hjortron, friterad camembert och glass till efterrätt men misslyckades med både osten och hjortronen, och även om det smakade helt okej var vi också så mätta så det blev inte den njutning jag hoppats på.

Det börjar komma små fikon på det lilla trädet på altanen. Hoppas den fortsätter växa när den får komma in över vintern. Igår rensade jag bort en hel del gamla blommor och sockerärtorna på altanen, Fredrik klippte ner häcken för första gången och jag rev gamla blommor på rhododendron-busken. Skönt att få rensa lite. Jag passade också på att ligga i soffan i solen och njuta av värmen som präglat helgen. Några regnskurar har passerat men inget ihållande och efteråt har himlen varit blå igen. Härligt!

Dessutom har vår sovrumsdörr äntligen kommit på plats. Fredrik fick kapa en del av påhängspinnen, vad den nu heter, en del av gångjärnet helt enkelt, för att dörren skulle få plats nu när vi renoverat listerna på ett annat sätt. Men när dörren väl kom på plats passade den perfekt, vi har ju inte ändrat öppningens storlek. Det blev så fint och jag önskar det fanns så här fina dörrar överallt i huset men det är kul när vi har någon kvar efter tiden då huset byggdes. Vilma har en likadan till sitt rum och den behöver också målas om men det känns lite väl drygt att tänka på just nu så den får hänga där den hänger ytterligare nåt år.

Olle kunde helt plötsligt inte ha några par av sina skor längre så i veckan fick han hemleverans av nya sneakers och dessa snygga goretex-skor som håller fukten borta när det inte regnar men är blött på marken. Han upplevs ännu större nu med längre fötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s