Laddar för ny förskola

Olle har varit hemma halva torsdagen och hela fredagen för att personalen på förskolan ska kunna flytta över till nytt hus. Ett gammalt hus men nyrenoverat för de nya små gästerna och det ska bli väldigt roligt att se på måndag när vi föräldrar är inbjudna på rundvandring när vi lämnar på morgonen.

Tur att Olle har så snälla systrar som kommer hem efter lunch på fredagen och går på en promenad till glasskiosken och lekparken. Och studsar på studsmattan så jag kan hålla i möten inomhus. Något som måste ha låtit roligt med min nasala röst av förkylningen. Mår bättre nu men veckan har varit snorig och jag fick sjunga upp rejält inför en inläsning tidigare i torsdags.

Helgen är därför lika lugn som Olle var cool när han hade sovit på soffan, blev väckt och lade sig på puffarna för att vakna till liv. Jag passade på att veckohandla idag när Fredrik skulle till gamla jobbet för att packa ner det sista på sitt kontor. Flyttlasset går på måndag och då hamnar han två kilometer från vårt hus. Hyfsad tidsbesparing där.

Planen att plocka ihop och klippa gräset, ta ner några gamla plantor och plantera ljung för hösten får vi skjuta på till imorgon då det regnade mest hela dagen idag. Men vi fick kvällssol och hopp om att kunna jobba lite imorgon istället nu på kvällen i alla fall. Olle slängde ur sig nya ord vid middagen som Fredrik kokade ihop ikväll, kyckling- och risonigryta med färska tomater bland annat. Han sa ”Ojje ätej” och så bytte han ut sig själv mot mamma och pappa och äter är ju ett nytt ord som tydligen var väldigt enkelt att säga helt plötsligt. Och i samma veva sa han ”bok” bara sådär. Kul att få höra så tydliga ord och att det är enkelt att säga flera ord ihop.

Imorgon har Vilma match men annars är det lugnt och skönt så vi kan fixa lite ute som sagt. Igår natt sov tjejerna hos sina kompisar som är syskon och som de inte träffar så ofta då de går i en skola i stan men inatt är det fullt hus igen. Nu sover Olle i sin säng men när han vaknar inatt får han nog komma till oss direkt, jag orkar inte kliva upp när jag är förkyld och bara vill sova lugnt och skönt en hel natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s